AMINO CROP 1L - Nawóz organiczny, naturalny aminokwasy 1 kg
Opis
AminoCrop - płynny nawóz azotowy: płynna krew
AminoCrop
- Płynny organiczny nawóz azotowy: płynna krew
- Azot (N) całkowity 4%
- Azot (N) organiczny 3,7%
- Węgiel (C) organiczny 14%
- Żelazo organiczne (Fe) 700 ppm
Miarka gratis!
Stosowany we wszystkich uprawach: drzewnych • zielnych • ogrodniczych • pastewnych
OBECNE AMINOKWASY:
Kwas Asparaginowy w tym Asparagina, Kwas Glutaminowy, Alanina, Arginina, Fenyloalanina, Glicyna, Izoleucyna, Histydyna, Leucyna, Lizyna, Prolina, Seryna, Tyrozyna, Treonina, Walina, Metionina, Tryptofan.
Zwiększa potencjał upraw dzięki:
- Wzrost produkcji.
- Podwyższona zawartość cukru (gradacja Brixa).
- Wzrost ciężaru właściwego i zawartości białka.
- Maksymalna jednorodność rozmiarów.
- Intensywniejsze kolory zarówno owoców jak i roślinności.
- Większa obrona rośliny przed sezonowymi przeciwnościami i patologiami różnego pochodzenia.
- Działanie antystresowe (od mrozu, przesadzania i stresu wodnego) skutkujące mniejszym spadkiem owoców.
- Działanie nośne i biostymulujące, poprawiające wchłanianie i skuteczność składników odżywczych i produktów, z którymi jest kojarzona.
- Poprawa chlorozy żelazowej, dzięki obecności organicznego, przyswajalnego żelaza, które sprzyja tworzeniu się chlorofilu, wzmacniając procesy fotosyntezy, z korzyścią dla całej rośliny.
- Mniejsze pogorszenie i dłuższy okres trwałości.
Gwarantuje uprawie silną obecność szlachetnych składników, które pozwalają roślinie:
- Lepiej przyswajają składniki odżywcze.
- Bardziej opłacalnie wykorzystuje mikro, makro i mezo elementy nawożenia.
- Poprawić właściwości organoleptyczne zebranych produktów i zwiększyć ich konserwację
Produkt jest płynnym azotowym nawozem organicznym otrzymywanym z przerobu krwi zwierzęcej, szczególna jego obróbka pozwala na podawanie dolistne z szybką i całkowitą asymilację przez aparat dolistny. Jest to produkt o wysokiej wydajności, zaprojektowany w celu zapewnienia maksymalnej kompatybilności ze wszystkimi produktami fitoterapeutycznymi.
Pełna synergia również z tradycyjnym miedzią (bez oznak toksyczności) pozwala zapewnić uprawie niezbędny bodziec dla wszystkich podstawowych faz wegetatywnych.
Preparat stosuje się dolistnie w proporcji 300-500 gr/hl wody lub od 3 do 5 kg/ha w zależności od uprawy, rozprowadzany w kilku zabiegach, samodzielnie lub razem z normalną fitoterapią stosowania, dzięki całkowitej kompatybilność z nimi, zwiększająca ich skuteczność dzięki VEHICLE ACTION, pozwalająca również na zmniejszenie zużycia tych produktów. Np. w połączeniu z miedzią tworzy WARSTWĘ OCHRONNĄ I ODDYCHAJĄCĄ o silnym działaniu BAKTERIOBÓJCZYM. Aby uzyskać najlepsze odpowiedzi, zalecamy kurację również w przypadku opadania liści i przycinania, a w każdym razie ZAWSZE przed i po gradobiciu.
Dawkowanie:
KUKURYDZA: 15 kg/rozcieńczone w 600 litrach wody na koniec krzewienia (30-40 cm wysokości). Razem z odchwaszczaniem 8 kg/ha.
PSZENICA DURUM - PSZENICA MIĘKKA - JĘCZMIEŃ - ORKISZ: Pierwszy zabieg 8 kg./ha, po krzewieniu wraz z odchwaszczaniem.
TRAWNIKI, ŁĄKI: 10 kg/ha jednorazowo rozcieńczone do 2% w wodzie.
BURAKI: Dodaj produkt w stężeniu 1% do herbicydów, bez użycia olejków. Następnie zawsze 1% 2 lub 3 razy podczas zabiegów ze środkami owadobójczymi lub grzybobójczymi.
POMIDORY SZKLARNIOWE: 7 kg/ha, 5 razy między przesadzeniem, przed kwitnieniem i zawiązaniem owoców, w 1% roztworze
ZIEMNIAKI: 30 kg/ha łącznie w 1,5% roztworze podzielony na dwa zabiegi w okresie przed kwitnieniem i jednym w okresie kwitnienia.
Sałatka, rzodkiewka: 10 kg/ha w jednorazowym zabiegu, w 6 hl wody.
Groch, fasola, fasolka szparagowa, cukinia: 7-8 kg/ha przed pierwszym kwitnieniem. W przypadku upraw powtarzających się 7-8 kg co 20 dni w okresie kwitnienia.
Truskawki i drobne owoce: 6 kg/ha na 5-6 zabiegów od posadzenia co 15 dni.
Inne uprawy warzywne: podawać dolistnie w stężeniu 1% , synergizując zabieg z dodatkowymi 10 kg / ha doglebowo.
Winorośl: 30 kg/ha w 4-5 zabiegach, z czego 2 w okresie przed kwitnieniem, wraz z normalnymi zabiegami fitosanitarnymi.
Jabłko - gruszka: 30 - 40 kg / ha przy 500 g/hl. wody w oddzielnych zabiegach, począwszy od okresu przed kwitnieniem; unikać mieszania z olejkami.
Owoce cytrusowe: 25 kg/ha łącznie przy rozcieńczeniu 500 g/hl wody - 1: Przed kwitnieniem - 2: Po zawiązaniu owoców - 3: Pęcznienie owoców.
Orzechy laskowe: 7 kg/ha w 3-4 liść w połowie kwietnia. 10 kg/ha po zawiązaniu owoców pod koniec maja.
Owoce pestkowe: 5 kg / ha na 5-6 zabiegów, od okresu przed kwitnieniem do okresu po kwitnieniu, przy 500 g/ql H2O