AZOCOR 105 - 25 kg nawóz organiczny, wióry rogowe, panele roślinne azot 11%
Opis
ŚREDNIA ZAWARTOŚĆ SUBSTANCJI:
✅ Azot (N) organiczny 10,5-11%
✅ Tlenek potasu (K²O) całkowity 1-1,5%
✅ Substancja organiczna 64%
✅Bezwodnik fosforu (P²O⁵) całkowity 1,2-1,5%
✅Węgiel organiczny (C) o pochodzeniu biologicznym 32%
✅ pH 6-7
Azot o zróżnicowanym i przedłużonym rozkładzie. Granulat o właściwościach odżywczych. Rozkład azotu odbywa się stopniowo
AZOCOR 105:
- Pierwszy uwolniony azot to azot z płytek białkowych o pochodzeniu roślinnym mający na celu zaspokojenie potrzeb początkowych cyklu wegetacji uprawy. Niniejszym poświadczamy, że produkt nie zawiera organizmów modyfikowanych genetycznie.
- Odżywianie jest kontynuowane poprzez „bardzo wolną” mineralizację pióra dzięki obecności keratynizowanych białek, które wymagają dłuższego działania makrobiotycznego.
- Na koniec zaczyna działać ostatni z trzech składników: nawóz organiczny z poroży i szponów, również ten składnik zawiera keratynizowane białka, ale jego struktura jest bardziej złożona i czas rozkładu dłuższy.
- W celu zredukowania do minimum straty na głębokości i na powierzchni w wyniku wymywania zapewniając racjonalny wydatek i pozytywny wpływ na podziemne warstwy wodonośne. W celu uzyskania pozytywnego efektu na życie makrobiotyczne terenu, ponieważ składniki są zarówno pochodzenia zwierzęcego (pióra, poroże i szpony) jak i roślinnego (płytki) dostarczając w ten sposób substrat do upraw o szerokiej gamie mikroorganizmów.
DAWKI I SPOSÓB STOSOWANIA:
- Orzech, Czereśnia, Migdał 600-1000 kg/ha
- Jabłoń, Kaki, Malina 800-900 kg/ha
- Winogrono stołowe 700-1000 kg/ha
- Fasola, Fasolka, Lubin, Rzodkiewka 300-500 kg/ha
- Zboże drobne - twarde 600-800 kg/ha
- Kukurydza ziarnista 800-1000 kg/ha
- Tytoń 500-700 kg/ha
- Kiwi, Figa, granat 800-1100 kg/ha
- Brzoskwinia, Morela 700-1000 kg/ha
- Winogrono na wino 600-800 kg/ha
- Por, Cykoria 900-950 kg/ha
- Ryz, Sorgo, Kukurydza woskowa 500-700 kg/ha
- Burak cukrowy 700-900 kg/ha
- Oliwka, Gruszka, Morwa, Śliwa, Owoce cytrusowe 1000-1200 kg/ha
- Szparag, Burak wybrzeży, Salata, Szpinak 700-750 kg/ha
- Czosnek, Cebula, Marchew, Kapusta, Koper, Groszek, Dynia 800-900 kg/ha
- Melon, Pomidor, Cukinia, Bakłażan, Ziemniak, Truskawka, Papryka 900-1100 kg/ha